1

WESTERN HIGHLIGHTS


WESTERN HIGHLIGHTS

Under denna tre veckors resa är det troligt att det amerikanska sydvästlandet kommer att krypa in i dina ådror. Ännu värre: du kanske vill packa och flytta dit! Med de extra fria dagarna som denna tur erbjuder kommer det att finnas gott om möjligheter att åka i de stora städerna. Naturälskare kommer säkert att njuta av de imponerande nationalparkerna, som vi kommer att köra igenom, och stanna regelbundet för perfekta selfie-stunder. Detta är ett unikt tillfälle att lära känna USA i all sin prakt.

RESEINFORMATION

Transfer, hotellboende, baserat på ett tvåbäddsrum, delvis inklusive frukost, motorcykelhyra med försäkring, professionellt arrangemang och en trailer med en reservmotorcykel där det också finns plats för bagage.

Dag 1 Sverige – Los Angeles

Efter att ha satt stilla i timmar i planet kommer du att njuta av din vistelse på ett lyxigt flygplatshotell i Los Angeles. Efter ankomst och en chans att vila upp dig kommer din reseledare att gå igenom de praktiska sakerna på resan medan du njuter av en välförtjänt dryck

Dag 2 Los Angeles – Palm Springs (313 km)

Efter en tidig uppgång kommer vi att hämta och lära känna våra motorcyklar. Efter mötet kommer vi att köra ut ur staden på vår första avslappnade sträcka längs motorvägen. Därefter, efter en trevlig liten klättring, kommer du att njuta av de kurviga vägarna runt den största sötvattensjön i Kalifornien, Lake Elsinore.

Dag 3 Palm Springs – Lake Havasu (337 km)

Via Joshua Tree och Twenty Nine Palms – även om vi räknade många fler – kör vi in ​​i öknen. Korsar Colorado River vid Parker kommer vi att styra norrut till dagens destination med dess berömda London Bridge som – inget skämt – importerades från London.

Dag 4 Lake Havasu – Flagstaff (426 km)

Idag kör vi längs väg 66 så mycket som möjligt och genom det legendariska Oatmanpasset, där åsnor vandrar runt (så se upp!) På väg till västra staden Seligman. De av er som behöver rakning kan få en i den berömda frisersalongen, Angels. Och sedan vidare till Flagstaff. Var gärna uppe sent ikväll, för …

Dag 5 Flagstaff – Flagstaff (cirka 320 km)

… idag blir en ledig dag. Du kanske vill hoppa på din motorcykel för att ta en tur för att se Grand Canyon. Längs södra kanten finns det gott om fotomöjligheter. Under en helikoptertur eller ett besök på Imax Theatre kommer du att kunna komma allt nära och personligt till Grand Canyon.

Dag 6 Flagstaff – Blanding (514 km)

Åker vi genom den målade öknen – som får sitt namn från de röda, lila och brunfärgade sandstenstenarna – via Kayenta, åker vi mot Monument Valley, där en terrängkörning i en jeep till Marlboro County är möjlig. Efter detta åker vi vidare till Blanding.

Dag 7 Blanding – Panguitch (514 km)

Idag en vacker åktur genom Capitol Reef National Park: ett stort naturreservat med intressanta klippformationer, berg och … svängar.

Dag 8 Panguitch – Hurricane (210 km)

Efter att ha besökt Bryce Canyon National Park, med sina bisarra naturliga klippformationer – de så kallade hoodoosna – åker vi vidare till den lika vackra Zion National Park. På hotellet organiserar vi en hemgjord grill och kopplar av vid poolen.

Dag 9 Hurricane – Las Vegas (265 km)

Från Hurricane kör vi vidare till det amerikanska underhållningscentrumet: Las Vegas. Anländer tidigt kommer det att finnas gott om möjligheter att utforska detta underhållningscenter i detalj.

Dag 10 Las Vegas (ledig dag)

Idag har du gott om tid att utforska de kolossala hotellen, shoppa, äta stora mängder mat eller ett snabbt pokerspel. Eller så kan du göra något galet som att ta en tur med en berg-och dalbana ovanpå Stratosfären eller gifta dig i ett av de många kapellen.

Dag 11 Las Vegas – Lone Pine (385 km)

Idag kör vi genom Death Valley, den hetaste platsen på jorden, men på grund av låg luftfuktighet är värmen uthärdlig. Längs vägen tar vi ett informativt stopp vid besöks centrum och tar en paus vid Zabriskie Point, en populär utsiktsplats. Efter det kommer vi att köra uppför vilket belönas med spektakulär utsikt över detta intensiva landskap.

Dag 12 Lone Pine – Merced (420 km)

Vi fortsätter norrut till Lee Vining, som ligger nära Yosemite National Park. Längs det 3350 meter höga Tioga-passet kommer vi att följa vår väg genom imponerande bergig terräng.

Dag 13 Merced – San Francisco (225 km)

Idag, en tidig ankomst till en av de mest kända och roligaste städerna i Amerika. Fördjupa dig i Fisherman’s Wharf, Alcatraz, China Town, linbanor, Golden Gate Bridge eller ett av de många museerna.

Dag 14 San Francisco, (ledig dag)

Dag 15 San Francisco – Visalia (500 km)

Längs den berömda motorvägen Highway 1 åker vi söderut. Pacific Coast Highway sträcker sig hela vägen från Kanada ner till Mexiko. Vår tur tar oss genom sluttande landskap, fruktplantager och vingårdar.

Dag 16 Visalia – Visalia (260 km)

Dagens måste-se är Sequoia National Park. Vi kommer att bekanta oss med Sherman Tree, det högsta trädet på jorden (cirka 82 meter högt). Vi tar en härlig slingrande väg ner till hotellet.

Dag 17 Visalia – Los Angeles (435 km)

De av er som gillar att glida runt på krokiga vägr får en kick från att köra genom denna mindre kända men lugna Lost Padres National Forest Park. Efter en snabb drink i Ojai fortsätter vi mot Los Angeles. Vid ankomst lämnar vi våra motorcyklar.

Dag 18 Los Angeles

En ledig dag med möjlighet att besöka Universal Studios, Paul Getty Museum, Disneyland eller andra turistattraktioner. Be din guide om råd, för det finns mycket att göra och se i den här staden.

Dag 19 Los Angeles – Sverige

En tidig start tar oss till flygplatsen med buss för att fånga flygningen hem. Eller vill du förlänga din vistelse? Vi diskuterar gärna ytterligare möjligheter med dig och organiserar ytterligare önskemål.

Dag 20 Ankomst Sverige


Rundtur på Google MapsA


 

Viktigt för denna resa:

 • Små grupper på Ø 13
 • Antal dagar: 20, 14 kördagar
 • Total körsträcka: 5120 km
 • Daglig distans: 210 – 514 km
 • Möjlighet att köra på genen hand under dagen och träffas på hotellet om du vill


Din resa inkluderar följande:

 • Erfarna reseguider
 • Transfer (flygplats – hotell – hyr station)
 • Hotell / motell under resan
 • Delvis frukost
 • Motorcykeluthyrning USA på hjul – EagleRider USA
 • minimiförsäkring
 • fria mil
 • Parkeringsavgifter
 • Bagage transport följebil med släpvagn
 • Reservcykel vid teknisk störning
 • Bagage som bärs på stödfordonet.
 • Lås
 • VIP-incheckning
 • Iskallt vatten hela dagen

Denna resa inkluderar inte:

 • Enkelrum (priser)
 • ZERO-Risk Insurance (tilläggsansvar $ 1 miljoner och noll överskott) 348 €
 • voucher för bränsle, olja, entréavgifter, vägtullar etc. Förare $ 350, passagerare $ 95
 • avbokningsförsäkring (4,5%) eller personlig reseförsäkring
 • All nödvändig körutrustning och / eller personliga tillbehör
 • Din ESTA (Visa Waiver) https://esta.cbp.dhs.gov/esta, Kanada (ETA)
 • Din flygbiljett till och från USA
 • Måltider och snacks, tips, förfriskningar och dina alkoholhaltiga drycker
 • Personliga utgifter
MOTORCYKLAR