1

HISTORIC ROUTE 66


Klassiska ROUTE 66

När du berättar för någon att du ska på en motorcykeltur i Amerika, kommer de omedelbart att fråga om du tar väg 66. Denna “Mother Road” eller “Main Street of America” byggdes 1926 för att göra vilda västern tillgänglig. Det tar dig rakt igenom åtta olika stater. Längs vägen kommer vi att se Grand Canyon och Las Vegas, och efter 386 mil kommer vi att avsluta denna motorcykeltur i Santa Monica vid Stilla havets brytare. Det här är dina drömmars motorcykeltur …

RESEINFORMATION

Denna 19-dagars organiserade motorcykelresa , transfer, hotellboende, baserat på ett tvåbäddsrum, delvis inklusive frukost, motorcykeluthyrning med försäkring , obegränsad körsträcka, professionellt arrangerat, följebil och släpvagn med reservmotorcykel, som inkluderar plats för bagaget.

Dag 1 Sverige – Chicago Ankomst till Chicago.

Du kommer till ditt bekväma hotell.

Dag 2 Chicago (ledig dag)

Till att börja med kommer vi att tillbringa en dag i Chicago, hem till Al Capone (på hans tid) och Oprah Winfrey (för närvarande). Du kan shop until you drop längs den berömda shoppinggatan ‘Magnificant Mile’, gå upp på toppen av det berömda Sears Tower, koppla av på en bänk i Lincoln Park, eller ta en promenad ner Navy Pier … det finns också många roliga alternativ i Chicago.

Dag 3 Chicago – Lincoln (305 km)

Idag lämnar vi staden bakom oss på våra tvåhjulingar och fortsätter längs landsvägar, passerar många  typiska lantgårdar. De första gamla bensinstationerna på Route 66 kommer att dyka upp, och i McLean ser du de första stora kornsilorna.

Dag 4 Lincoln – St.Louis (225 km)

I delstaten Alabama passerar vi genom Mount Olive, som rymmer många gamla gruvor, och vi stannar för att besöka ett typiskt Roadhouse. Hamburgare i massor! Sedan vidare till Mississippi River och St. Louis, där vi tar oss tid att se oss omkring.

Dag 5 St.Louis – Libanon (320 km)

Idag kommer vi att åka på Interstate 44 och passera många typiska amerikanska städer i mitten av ingenstans. Då och då kommer vi att köra på motorvägen: yeehaa! Vi övernattar i Libanon i delstaten Missouri.

Dag 6 Libanon – Miami (265 km)

Via Springfield och Joplin når vi Miami (Oklahoma). en liten stad i Oklahoma uppkallad efter Indian stammen Myaamia. Medan vi kör genom delar av Kansas kommer vi också att passera massor av typiska Route 66-souvenirbutiker längs vägen, där du har gott om möjligheter att pruta.

Dag 7 Miami – Oklahoma City (353 km)

På väg genom mitten av staten kommer vi att besöka Tulsa – tidigare Indian område – som sedan togs av texanerna blev känt för sin rikedom i oljekällor. Den mest kända invånaren i Tulsa är musiker JJ Cale, känd för sina bidrag till Eric Clapton-sångerna After Midnight and Cocaine. Genom att korsa många gamla bågbroar kommer vi att bråka vidare till huvudstaden.

Dag 8 Oklahoma City – Amarillo (420 km)

Du behöver inte be om vägbeskrivning. din reseledare visar dig vägen till Amarillo. Kör  Highway 40 så kommer vi in ​​i Texas via Elk City. Det finns mycket att se och göra i denna typiska Texas stad.

Dag 9 Amarillo – Santa Fe (420 km)

Besök Cadillac Ranch, du kommer få veta att Cadillac-bilar fick en långt mer konstnärlig och färgstark behandling än andra bilar. Därefter kommer vi in ​​i New Mexico och når vår destination Santa Fe med sina adobe-stilhus.

Dag 10 Santa Fe – Gallup (353 km)

Var noga med att ta mycket vatten med dig idag – via Albuquerque – kommer vi in ​​i öknen i New Mexico. Vårt boende för natten kommer att finnas i Gallup, även känt som ”indianernas huvudstad i världen” på grund av ättlingar från indianstammarna Hopi, Zuni och Navajo.

Dag 11 Gallup – Flagstaff (337 km)

Idag, när vi når det område som tillhör Navajo-indianerna, kommer vi att besöka Petrified Forest i delstaten Arizona. Skogen har fått sitt namn från de många förstenade träden och fossilerna, men nuförtiden är det främst öken. Vi övernattar  bredvid Route 66.

 Dag 12 Flagstaff (ledig dag)

Efter sömnen har du möjlighet att utforska Grand Canyon. Längs södra kanten kommer vi att föreviga varandra, med en bakgrund av den 277 mil långa sprickan, som till och med syns från månen. Rekommendationerna är en spännande helikoptertur över kanjonen och ett besök på Imax Theatre, därefter vet du allt om Grand Canyon.

Dag 13 Flagstaff – Kingman (257 km)

Efter frukost cruisar vi vidare mot Seligman via Williams. De som behöver kan raka sig i den välkända frisörsalongen Angels.

Dag 14 Kingman – Las Vegas (400 km)

Via Ed’s Camp och Oatman kommer vi in ​​i delstaten Nevada, där vi tillfälligt lämnar Route 66 för att tillbringa kvällen och natten i nöjesstaden Las Vegas. Ha mycket kul bland den enorma variationen i musik, kasinon – stora som hela byar – och mångfalden av människor som kommer från hela världen för att uppleva Las Vegas. Tristess är inte ett alternativ i staden som aldrig sover!

Dag 15 Las Vegas – Barstow (257 km)

Efter ett stopp i Jerome för att besöka friluftsmuseet ‘Ghost Town’ kommer vi till soliga Kalifornien och övernatta i gruvstaden Barstow, där vi än en gång tar upp Mother Road-tråden.

Dag 16 Barstow – Los Angeles (165 km)

Vi avslutar Get your kicks on Route 66-känslan med en magnifik åktur genom kullarna i Kalifornien och slutar vid Stilla havet i Santa Monica. Var inte rädd att fålla en tår när vi säger farväl till våra pålitliga tvåhjulingar.

Dag 17 Los Angeles

Du är fri att göra som du vill på vår sista dag här. Det finns ett stort utbud av turistattraktioner att välja mellan. Vi rekommenderar en dagsutflykt till Universal Studios, en limousintur genom Hollywood, eller njuta av en lat dag på Venice Beach.

Dag 18 Los Angeles – Sverige

Tidigt på morgonen tar vi dig till flygplatsen för att börja på din hemresa. Eller … om du vill förlänga din vistelse tar vi gärna igenom dina möjligheter och ordnar ytterligare önskemål.

Dag 19 Ankomst till Sverige


Rundtur på Google Mapsa


Viktigt för denna resa:

 • Små grupper på Ø 13 rundresa:
 • 19 dagar, 13 kördagar
 • Total distans: 4400 km
 • Daglig distans: 165 – 420 km
 • Möjlighet att göra din egen åktur under dagen och träffas på hotellet. 


Din resa inkluderar följande:

 • Erfarna reseguider
 • Transfer (flygplats – hotell – hyra station)
 • Hotell / motell under resan
 • Delvis frukost
 • Motorcykeluthyrning USA på hjul – EagleRider
 • USA minimiförsäkring
 • Fria mil
 • Parkeringsavgifter
 • Följebil / släpvagn
 • Reserv MC vid tekniska problem.
 • Bagagetransport på följebilen.
 • Lås
 • VIP-incheckning
 • Iskallt vatten hela dagen

Denna resa inkluderar inte:

 • Enkelrum
 • ZERO-Risk Insurance (tilläggsansvar $ 1 miljoner och noll överskott) 348 €
 • Vouchers för bränsle, olja, entréavgifter, vägtullar etc. Förare $ 350, Passagerare $ 95
 • Avbokningsförsäkring (4,5%) eller personlig reseförsäkring
 • Nödvändig körustning och / eller personliga tillbehör
 • Din ESTA (Visa Waiver) https://esta.cbp.dhs.gov/esta, Kanada (ETA)
 • Din flygbiljett till och från USA
 • Måltider och snacks, tips, förfriskningar och dina alkoholhaltiga drycker
 • Personliga utgifter
MOTORCYKLAR